Anno 2017 restaureerden Kris en Patrick Lippens' pand en openden er opnieuw een gezellig café, ditmaal onder de noemer 'Ouest'. Ook in dit hernieuwde 'salon' neemt een vleugelpiano een prominente plaats in en nodigt de bezoeker uit tot dromen van en luisteren naar muziek. Op deze mooie locatie vindt de organisatie 'Troika vzw' n‍‍‍‍‍‍u een thuis -en -uitvalsbasis om concerten te organiseren. Daar waar Baudoin’s kamermuzikanten destijds nauwgezet bladmuziek interpreteerden maakt café Ouest nu ruimte voor geïmproviseerde muziek en andere muzikale initiatieven van Troika. Kom er mee van genieten!

Organiseert Concerten

/ English

troika

troika vzw

<3

Menu

--->ou‍‍‍r logo

--->

About

Nederlands


Newsletter

We keep you informed about are activities by email

--->

Contact

Bookings and info

Contact

Bookings and info

‍‍‍---‍‍‍>

<---------‍‍‍----

<----------

<----------

<-------------------------------------------‍‍‍---


in het Café OUEST

Anno 1860 werden de bleekweiden van het Elisbethbegijnhof verkaveld en bebouwd met woningen voor de alsmaar groeiende burgerij. Er ontstond een nieuwe wijk met een nieuw stratenplan en in het midden van één van die straten, de huidige Rabotstraat, opende een zekere Baudouin Lippens een café.

Men kan zich afvragen of er destijds ook plaats was voor muziek ten huize L‍‍‍ippens. Grammofoon en radio lieten toen weliswaar nog enkele jaren op zich wachten, maar in de meeste van die negentiende eeuwse burgerwoningen was er wel een salon aanwezig waarin gepronkt werd met een buffet of vleugelpiano.

Deze trend uitte zich ook in de Gentse pianoindustrie in de 19e eeuw die toen uitgroeide tot een geheel van 8 pianobedrijven waarin meer dan 160 werknemers tewerkgesteld werden. Menig dezer piano's werden ongetwijfeld geregeld bespeeld door de artisti‍‍‍eke burgerij of geïnviteerde solo-artiesten en kleine ensemble's die kamermuziek speelden.

25 - 02 - 2018

Eric Thielemans + Seppe Gebruers solo

21 - 01 - 2018

‍‍KEENROH + JOAO LOBO

25 - 03 - 2018  

Heleen Van Haegenborgh/Frederik Leroux

+ Nils Vermeulen solo

DRIE DUBBEL CONCERTEN OP ZONDAG OM 15u

Follow us

Newsletter

We keep you informed about are activities by email

----->

----->

or our ‍‍‍facebook page

<----------

octagon

t Concerten